LOGIN CANVAS

Aanmelding voor de  Vakopleiding vòòr de aanvang van het 1e semester van het seizoen. Opgave voor workshops en andere cursussen kan tot voor aanvang daarvan, mits er nog plaats is.

Toelatingsgesprekken vakopleiding

last call

17 juli

Extra toelatingsgesprekken 17 juli 2018

 

Voorafgaande aan de inschrijving van een toelatingsgesprek geven we de mogelijkheid voor telefonisch overleg.

Bij planning toelatingsgesprek volgt per mail een korte opdracht, waarbij het beeldend onderzoek voorop staat (dit wordt uitgelegd).

De uitwerking van de opdracht plus eigen werk wordt meegenomen naar het toelatingsgesprek.

Toelatingsgesprek

Wanneer je de Vakopleiding wil volgen nodigen wij jou, -nadat je dat kenbaar hebt gemaakt-, uit voor een Toelatingsgesprek. In dat gesprek met twee vakdocenten van de opleiding, wordt je beeldend vermogen getoetst door het bespreken van je portfolio en het maken van een beeldend onderzoeksopdracht.

 

Wat moet je meenemen voor het Toelatingsgesprek? 'Less is more'. Kies ongeveer 5 tot 8 werken waar je zelf achter staat. Dat hoeven niet allemaal doorwerkte eindresultaten te zijn. Je schetsen zeggen vaak veel over je drive en je manier van werken. Inlijsten is niet nodig.

Voor 3-dimensionaal kun je eventueel minder werk meenemen en foto’s van je werk. Neem altijd je schetsboek(en) en dummy(s) mee, als je die hebt.

 

Criteria voor toelating die aan de orde komen zijn:

• Je motivatie en kunstzinnige interesse en instelling.

• Je talent en bereidheid om je te verdiepen en te verbreden.

• Je mate van artistieke zelfstandigheid.

 

Er zijn geen vooropleidingseisen, echter een HAVO of MBO-4 niveau is gewenst. Kunstacademie Friesland vraagt ook een aantoonbare affiniteit met kunst en beeldend onderzoek. Tevens moet er een startniveau van beeldend handelen aanwezig zijn. Wij vragen van aanstaande studenten een hbo-denkvermogen; dat zij zich goed kunnen uit drukken in woord en schrift, sociaal vaardig zijn en bereid zijn samen te werken met anderen.

De minimum leeftijd is 18 jaar.

 

Advies volgt op basis van werk wat je meeneemt en het toelatingsgesprek zelf.

Het toelatingsgesprek is dus tevens een adviesgesprek, maar is bindend wat betreft de toelating.

 

Het Toelatingsgesprek kost € 78,75

 

Als je bent toegelaten tot de Vakopleiding geef je zo snel mogelijk je keuzevak(ken) door. Het is aan te raden het advies van de toelatingscommissie op te volgen.

 

Na een negatief advies kun je géén lessen gaan volgen op onze Vakopleiding, maar je kunt dan wel cursussen/keuzevakken en alle andere lessen uit het cursusaanbod volgen. Een toelatingsgesprek is niet nodig voor cursussen/keuzevakken.

 

Informatiedagen

In het voorjaar organiseren wij altijd informatiedagen over de Vakopleiding. De data publiceren wij op deze site en via posters in Leeuwarden e.o. Dan worden ook de data voor de Toelatingsgesprekken bekend gemaakt.

 

NB Op dit moment werken wij aan de aanmeldingsprocedure, maar je kunt ons natuurlijk in ieder geval mailen of bellen als je belangstelling hebt voor het volgen van de Vakopleiding.