LOGIN CANVAS

7 - Connecting the dots (voorheen Masterclass - DE DIEPTE IN!)

 

Connecting the dots biedt je een mix van ‘theorie’ en proces. Een afwisselende combi van kijken en maken. De opdrachten zijn een vertrekpunt, geen eindstation. Je onderzoekt, experimenteert, documenteert, presenteert en reflecteert. Dit alles rond een aantal thema’s. Techniek en materialen kies je steeds zelf. Je werk wordt door de groep besproken. De nadruk ligt hierbij op de inhoud en de zeggingskracht. Houvast door vast werkritme van opdracht via onderzoek naar uitwerking (werkproces), groepsfeedback op je werk, mogelijkheid om de uitdrukkingskracht van je werk te toetsen, intervisie. ‘Connecting the dots’ staat open voor ervaren beeldmakers (alle beeldende disciplines) van vormgever tot kunstenaar.

 

Het traject bestaat uit 6 themablokken van elk 4 bijeenkomsten. 1 x per week kom je met de groep samen. Elk themablok begint met een introductie over het werk/werkwijze van hedendaagse kunstenaars die rond hetzelfde thema werken en een
gerelateerde, prikkelende thuisopdracht.
Als maker ga je zelf aan de haal met deze opdracht. Zie het als een aanleiding, een impuls, om vervolgens je eigen plan te trekken. Je werkproces, de wijze waarop je beeld tot stand kwam en de uitwerking worden steeds in de afsluitende themabijeenkomst gepresenteerd en intensief in de groep besproken.


De twee tussenliggende bijeenkomsten zijn atelierlessen van gastdocenten. In deze bijeenkomsten krijg je ruimte voor onderzoek en experiment rond het thema en worden korte opdrachten geboden.
Achtereenvolgens onderzoek je:

de kunst van de Ordening,

de kunst van het Ingrijpen,

de kunst van het Weglaten,

de kunst van de Vertraging,

de kunst van de Synergie

en als laatste de kunst van de Vervreemding.


De gebruikte beeldende middelen/technieken en materialen zijn steeds volledig vrij. Het traject staat open voor alle beeldende disciplines. Geschikt voor ervaren beeldmakers met een onderzoekende, nieuwsgierige houding. Van deelnemers wordt verwacht dat zij actief deelnemen in de reflectiefase van het traject.

Aanmelden cursussen

Lestijden Cursussen*

Ochtend: 09.30 - 12.00

Middag: 13.30 - 16.00

Avond: 19.30 - 22.00

*Tenzij anders vermeld

DOCENT:

Natasja Knap

en gastdocenten

 

TIJD: Woensdagavond 19.30-22.00 uur

 

Start: 12 september 2018

 

KOSTEN: € 510,- +

€ 30,- koffie/thee